TRIATLON KLUB VARAŽDIN

Varaždinski triatlonci Pichler, Sir i Tumpić nastupli na 22. "Marjanskom Điru" u Splitu

Objavljeno: 25.08.2020. 19:50

Zadnja izmjena: 25.08.2020. 19:53

Na Marjanu je održana poznata međunarodna utrka 22. "Marjanski Đir". Ove godine u sklopu Prvenstva Hrvatske lige i Međunarodnog otvorenog prvenstva Splita.

Utrka se održavala svake godine u disciplini olimpijski triatlon kao kup ili Prvenstvo Hrvatske i pararelno utrka za Europski kup. Zbog koronavirusa, prema preporuci splitskog  stožera nije smjelo nastupiti više od 100 natjecatelja. Utrka je tako ove godine umanjena na sprint disciplinu. 

 - Utrka je bila dobro organizirana ali je bic staza je katastrofa. Deset godina se na njoj ništa nije ozbiljno radilo, osim novih zakrpa i pojava novih rupa. Staza je težine 8 od 1 do 10, zbog prirodne konfiguracije i crne točke na kojoj svake godine ima problema. A zbog trenutnog stanja je težine 11, nije za sportsko natjecanje. Bilo je padova i bušenja guma, rekao je teodor Pichler iz TK Varaždin.

Trojica iz TK Varaždin među hrvatskim elitama i ponekog stranca zauzeli su u apsolutnom plasmanu začelje od 78 natjecatelja. Primjereno godinama, Pichler prvi i drugi u kategoriji M65, apsolutno 72. Zlatko Sir četvrti u kategoriji M60, apsolutno 74. Zvonko Tumpić apsolutno 75, prvi u kategoriji M70.

Komentari