prijem kod župana

Direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu: 'Kvalitetni i obrazovani radnici vaša su prednost!'

Objavljeno: 03.02.2017. 18:57

Zadnja izmjena: 03.02.2017. 18:57

Foto: Varaždinska županija

Delegacija Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu u Republici Hrvatskoj, na čelu s direktoricom Sonjom Holocher-Ertl, ujedno i savjetnicom za trgovinske odnose, danas je posjetila Varaždinsku županiju.

Na prijemu kod župana Predraga Štromara, delegacija je bila upoznata s osobitostima Županije, a razgovaralo se i o potencijalnoj suradnji.

Župan je tom prilikom istaknuo kako je Varaždinska županija najkonkurentnija županija, a sjeverozapad Hrvatske najkonkurentnija regija u Republici Hrvatskoj.

- Nekada je Varaždinska županija bila županija sa samo radno intenzivnom proizvodnjom - tekstil, obuća, koža. Bilo je zaposleno jako puno radnika koji su imali jako mala primanja, a politika obrazovanja zapostavljala je Sjever Hrvatske. Izuzetno se puno ulagalo u komunalnu infrastrukturu koja je danas među najboljima u Hrvatskoj, a u međuvremenu se počelo jako ulagati i u obrazovanje – rekao je župan Štromar.

Direktorica Holocher-Ertl naglasila je kako njezin Ured namjerava dodatno unaprijediti odnose između dviju zemalja pri čemu kao glavne prednosti Hrvatske, ali i Varaždinske županije, vidi kvalitetnu i obrazovanu radnu snagu.

- Austrijske tvrtke aktivno podupiremo pri ulasku na hrvatsko tržište te obradi istog. Također, pratimo razvoj tržišta te redovito organiziramo i susrete austrijskih i hrvatskih gospodarstvenika. Kao predstavnici austrijskog gospodarstva prisutni smo na vodećim sajmovima u Hrvatskoj, a hrvatskim tvrtkama nudimo podršku prije svega pri pronalasku austrijskih dobavljača/proizvođača ili austrijskih poslovnih partnera neke druge vrste –izjavila je direktorica Holocher–Ertl.

 

Komentari