Međunarodni uspjeh

Emanuelu Tukaču novčana nagrada Županije za broncu na Matematičkoj olimpijadi u Japanu   

Objavljeno: 21.07.2023. 11:55

Zadnja izmjena: 21.07.2023. 12:06

Emanuelu Tukaču, sad već bivšem učeniku Prve gimnazije Varaždin, danas je u Županijskoj palači uručena novčana nagrada od 300 eura zbog osvajanja brončanu medalju na 64. po redu Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi održanoj ovoga mjeseca u Japanu, priopćeno je iz Varaždinske županije.

Put do bronce nije bio lak, jer je Emanuel prvo morao izboriti mjesto u šesteročlanoj ekipi Hrvatske, a potom u Japanu, zajedno s još 600-tinjak mladih matematičara iz čak 112 država svijeta, rješavao iznimno kompleksne zadatke.  Odradio je i 300 sati priprema u Olimpijskoj grupi Centra izvrsnosti za matematiku Varaždinske županije,  a uložio je  u sve i brojne sate samostalnoga rada.

Na postignutom uspjehu čestitala mu je zamjenica župana Silvija Zagorec, koja je danas u Županijskoj palači za Tukača priredila prijem zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom, a čestitke su mu uputili i ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić te voditelj Centra izvrsnosti za matematiku Branko Topić, navodi se u priopćenju. 

- Od srca čestitam Emanuelu na novom uspjehu, a čestitke upućujem i njegovim roditeljima, kao i mentorima... Iza tebe je puno rada, nisi samo talentiran, nego i ustrajan, marljiv i uporan. Želim ti puno osobnih uspjeha, kao i uspjeha u daljnjem školovanju – istaknula je Zagorec. 

Uz novčanu nagradu, Emanuel će ujedno biti stipendist Županije sve do kraja svog školovanja, a u Centru izvrsnosti se nadaju i budući mentor novim generacijama matematičkih genijalaca iz županije.  Školovanje će nastaviti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, na studiju matematike, dodaje se u priopćenju. 

Komentari