doznajemo

eTV - Dva ulagača iskazala interes za varaždinskim aerodromom, poslane im prezentacije

Objavljeno: 10.09.2023. 08:54

Zadnja izmjena: 10.09.2023. 10:22

Varaždinski gradonačelnik otkrio je u eTV studiju kako se ide u raspisivanje natječaja za koncesiju nad varaždinskim aerodromom, no ponajprije se mora vidjeti ima li zainteresiranih koncesionara.

Kako je rekao, određeni interesi postoje, pa su tako prošli tjedan na čak dvije adrese poslane prezentacije aerodroma. Njegova uzletno-sletna staza dugačka je 1.650 metara, potpuno identično kao i u jednoj Firenci, tamo se obavlja i servis, Fakultet prometnih znanosti ima školu, no sad je potrebno napraviti ozbiljan iskorak, koji Grad sam ne može, nego mu je potreban ozbiljni ulagač.

- Razgovaramo od Kine do Europe, vidjet ćemo što će se dogoditi, ali to je jedan mali dragulj infrastrukturni koji bi mogao jako pomoći u razvoju Grada Varaždina. Možda ne da sad tu lete Ryanairovi, nego da budemo neka vrsta cargo aerodroma, gdje bi se dostavljala roba, koji bi bio daljnji punkt za neke velike tvrtke. Razgovaramo, ja vjerujem da ćemo pronaći neki interes, ali nećemo raspisivati nikakve natječaje za koncesije dok se te stvari ne dogovore. Prije toga moramo barem vidjeti barem da postoji potencijalni interes pojedinih kompanija – rekao je Bosilj.

Napomenuo je da aerodrom ima nekih ograničenja, budući da je prethodna vlast 60 posto Varaždin Airporta, koji nije vlasnik staze nego sveg okolnog zemljišta i ograde, dala tvrtki Vinair, a 40 posto je u vlasništvu Grada, koji je još vlasnik i staze i zgrade. Te neriješene imovinsko-pravne odnose, kazao je, morati će rješavati, paralelno s novim koncesionarima.

Komentari