sramota

Foto - Trakošćansko jezero opasno po život, možete potonuti u mulj dubok 2 metra

Obratili smo se s upitom Hrvatskim vodama, a o njihovom odgovoru izvijestit ćemo vas čim ga zaprimimo. Ono što najviše zabrinjava je poruka Hrvatskih voda da prostor nekadašnjeg jezera sada može biti opasan po život...
Objavljeno: 24.04.2023. 09:33

Zadnja izmjena: 24.04.2023. 14:14

Foto: Boris Matijašec

Jezera nigdje, blato, šikara visine i do dva metra, porušeno drveće uz nekadašnju obalu najpoznatijeg izletišta Varaždinske županije - prizori su to koje smo zatekli obilaskom nekadašnjeg Trakošćanskog jezera.

Naime, nakon što smo već ranije pisali o obustavljenim radovima na izmuljivanju Trakošćanskog jezera te nakon najava Hrvatskih voda kako će radovi biti gotovi "do proljeća", obišli smo ovu jednu od najposjećenijih kontinentalnih destinacija, europskog značaja, koju godišnje posjeti gotovo 140.000 posjetitelja, od čega je četvrtina stranih državljana, a stanje je i dalje nepromijenjeno. 

Obratili smo se s upitom Hrvatskim vodama, a o njihovom odgovoru izvijestit ćemo vas čim ga zaprimimo. Ono što najviše zabrinjava je poruka Hrvatskih voda da prostor nekadašnjeg jezera sada može biti opasan po život:

"Zabrana prolaznicima hodanja po isušenom dnu jezera zbog opasnosti od potonuća u žitki sediment. Sediment je prosječne dubine preko dva metra i shvatite ovo upozorenje ozbiljno!!!" 

Komentari