Zapaženi rezultati

Foto - Medicinska škola Varaždin primjer pravovremene prilagodbe tržištu rada

Objavljeno: 18.03.2024. 10:20

Zadnja izmjena: 18.03.2024. 10:27

Medicinska škola Varaždin regionalni je centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija i jedna od najboljih medicinskih škola u RH, istaknula je ravnateljica škole Mirjana Grabar Kruljac na Savjetu za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije. 

Provedbom dva EU projekta, rekonstruirana je i dograđena zgrada škole te uspostavljen i opremljen regionalni centar kompetentnosti, dodala je Grabar Kruljac na petoj sjednici Savjeta, na kojoj se govorilo o primjerima dobre prakse regionalnih centara kompetentnosti, izvijestili su danas iz Varaždinske županije.

Ravnateljica je navela i da se od svih škola u Hrvatskoj, nalaze na 7. mjestu po rezultatima državne mature, što govori u prilog o kvaliteti škole, ali i motiviranosti i predanosti učenika, kao i profesora i nastavnog osoblja, a kazala je i da škola prati trendove potreba na tržištu rada, pa osim redovnog formalnog obrazovanja provodi i programe obrazovanja odraslih.

Kozina: Škola živi svoj moto da se uči za život

Članovi Savjeta nakon kratke rasprave razgledali su laboratorije, kabinete, operacijsko-demonstracijsku dvoranu, te ostali edukacijsko-simulacijski dio Regionalnog centra kompetentnosti.

- Danas smo na primjeru dobre prakse imali priliku vidjeti kako se jedna srednjoškolska ustanova pravovremeno prilagođava potrebama na tržištu rada te kakav je sinergijski učinak suradnje Škole i Varaždinske županije, te Škole i partnerskih ustanova i organizacija. Škola svojim radom i primjerom zaista u punom smislu dokazuje i živi svoj moto -  da se ne uči radi škole, već za život – istaknuo je predsjednik Savjeta Goran Kozina.

Komentari