Završen EU projekt

Foto - Medicinska škola Varaždin najmodernija u području zdravstvenog obrazovanja u zemlji

Objavljeno: 20.12.2023. 17:44

Zadnja izmjena: 22.12.2023. 08:12

Medicinska škola Varaždin i službeno je dovršila projekt pod nazivom "Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija", vrijedan 6,5 milijuna eura i u potpunosti financiran EU novcem, čime je postala najmodernija škola u području zdravstvenog obrazovanja u zemlji.

Projekt je trajao tri godine i njime je Medicinska škola Varaždin postala najmodernije središte za obrazovanje budućih medicinskih sestara i tehničara, farmaceutskih, sanitarnih, zdravstveno-laboratorijskih, dentalnih i fizioterapeutskih tehničara, primalja, dentalnih asistenata i gimnazijalaca prirodoslovnog smjera, priopćeno je iz te škole.

- Kada sagledamo cjelokupni projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, a koji se uz ovaj tzv. SOFT program odnosi i na infrastrukturu te koji je ukupno težak 13,3 milijuna eura, tada vidimo da stvaramo dodanu vrijednost kako za naše učenike tako i za žitelje cijele Varaždinske županije. Jer zahvaljujući ovom centru, učenicima i djelatnicima škole pruža se jedna nadstandard u obrazovanju, a oni će kasnije zahvaljujući stečenom znanju i vještinama pružiti taj nadstandard u našem zdravstvenom sustavu - rekla je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec na predstavljanju rezultata tog projekta. 

Komentari