Ulaganje u zdravstvo

Foto - I Varaždinske Toplice dobile ginekološku ordinaciju

Objavljeno: 10.01.2024. 17:12

Zadnja izmjena: 10.01.2024. 17:26

U Domu zdravlja u Varaždinskim Toplicama s radom je započela novouređena ginekološka ordinacija, u čije je uređenje uloženo gotovo 53 tisuće eura, izvijestili u danas iz Varaždinske županije.

Novouređenu ordinaciju obišla je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec, zajedno s gradonačelnicom Varaždinskih Toplica Dragicom Ratković i ravnateljem Doma zdravlja Juricom Veronekom.   

- Uz ginekološke ordinacije na području Varaždina, Novoga Marofa, Ivanca i Ludbrega, sada je otvorena i ova u Varaždinskim Toplicama, s ciljem da se ženama osigura bolja pristupačnost zdravstvenim ginekološkim uslugama. U uređenje i opremanje ordinacije je Varaždinska županija zajedno s Gradom Varaždinske Toplice uložila ukupno 52.970 eura – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.  

Varaždinske Toplice financirale uređenje s 20.000 eura

Grad Varaždinske Toplice je za uređenje ordinacije, koja je opremljena prema najnovijim standardima, suvremenom medicinskom opremom kao što su UZV i CTG, iz svojeg proračuna izdvojio 20.000 eura.    

– Ovo je važna stvar za sve Topličanke jer će sada i ovu vrstu zdravstvene usluge moći dobiti doma, u svom gradu. Interes je svakako velik i, s obzirom na to, vjerujem da će s vremenom  radno vrijeme obuhvaćati više dana u tjednu – rekla je gradonačelnica Ratković.  

O pacijenticama će skrbiti specijalistica ginekologije i opstetricije Inga Štimac, koja je nositeljica ordinacije zdravstvene zaštite žena Doma zdravlja Varaždinske županije u Ludbregu, kazavši da u Varaždinskim Toplicama trenutno rade dva dana tjedno, utorkom i četvrkom. 

Komentari