TRAŽILA SE STOLICA VIŠE

FOTO Prepuna koncertna dvorana HNK uživala u Fašničkom koncertu Glazbene škole Varaždin

Objavljeno: 13.02.2018. 19:02

Zadnja izmjena: 13.02.2018. 19:03

Stolica više tražila se sinoć u Koncertnoj dvorani varaždinskog HNK-a. Fašnički koncert učenika i profesora varaždinske Glazbene škole i ove je godine privukao mnogobrojnu publiku koja je uživala u muziciranju mladih glazbenika pod maskama.

Kroz Fašnički koncert Glazbene škole predstavilo se 200-tinjak učenika-od predškolskog zbora, zbora mlađeg uzrasta, pojedinačnih nastupa učenika Osnovne i Srednje Glazbene škole, kvarteta udaraljkaša i klarinetista, ansambla gitara Područnog odjela u Ivancu, jazz grupe do gudačkog  orkestra.

'Da bude još atraktivniji'

Na programu koncerta bila su djela domaćih i stranih skladatelja. 

- Super mi je nastupati, jer atmosfera je spontana i sviđa mi se da smo svi maskirani i jer se na ovakvom koncertu zajedno proveselimo. - istaknula je učenica 5. razreda Osnovne glazbene škole Lucija Čehok, koja je za svoju izvedbu Eiffelove etide Brune Vlaheka  izabrala kostim elegantne Francuskinje.

Ravnatelj Glazbene škole Davor Matačić izjavio je da svake godine razmišljaju kako ovaj već po sebi atraktivan koncert učiniti još zanimljivom.

- Čim dođe vrijeme za pripremu i prikupljaju se točke i kompozicije za koncert, dolazimo do problema-kako uskladiti da u sat i pol koncerta nastupi što više učenika koji sami kreiraju svoje maske i rade ideje za scenski pokret na pozornici. Prelazimo preko te norme trajanja, ali drago nam je da se svim dobro zabavljamo. - rekao je Matačić, najavljujući kako će iduće godine za ovakav koncert napraviti audiciju učenika, s obzirom da ih je iz godine u godinu sve više zainteresirao za koncert pod maskama.

A za svoj su nastup, ali i maske, mladi glazbenici nagrađeni dugotrajnim glasnim pljeskom brojnih okupljenih. Fašničko muziciranje nije moglo proteći na kraju bez zajedničkog druženja uz krafne. I fotogalerija svjedoči da je bilo uistinu zabavno.

Komentari