danas u elektrostrojarskoj školi

FOTO Pogledajte kako izgleda studio Prve školske televizije i tko ga je posjetio - projekt koji je školu okrenuo naglavačke

Objavljeno: 21.11.2017. 12:47

Zadnja izmjena: 21.11.2017. 13:16

Foto: Mirela Horvat

Danas je u Elektrostrojarskoj školi predstavljena Prva školska televizija, a ovoj obrazovnoj revoluciji nazočili su župan Radimir Čačić, dožupan Tomislav Paljak, pročelnik za prosvjetu Miroslav Huđek i ravnatelj škole Igor Kos. Osim razgledavanja tv studija, predstavnici Županije i ostali obišli su i školsku tiskaru.

Prva školska televizija smještena u Elektrostrojarskoj školi zaista predstavlja kurikularnu revoluciju koja okuplja učenike oko zajedničkog interesa koji nije vezan samo za školsko gradivo i obaveze već pruža učenicima da se druže u drugačijoj atmosferi i istovremeno stvaraju i grade nešto inovativno, temeljeno na njihovim idejama. Učenici su educirani za rad s audio-vizualnom opremom i na svojoj televiziji ugoščuju različite osobe od sportaša, mladih glazbenika i sl., a tendencija je da se umreže i s ostalim školama u Hrvatskoj, ali i inozemstvu.

Veliko zadovoljstvo ovim projektom nije krio ni ravnatelj Kos koji je ukratko opisao značaj ovog dosega i spomenuo vrijednost profesionalne opreme koja se nalazi u tv studiju.

- Audio-vizualna oprema koja se nalazi u školskom studiju vrijedna je oko milijun kuna i prethodno smo kroz razne projekte i ulaganja educirali učenike koji ovdje uče kroz rad i nemamo problema s izostancima jer svi vole i žele raditi. Ovo je prava kurikularna reforma u kojoj smo školu okrenuli naglavačke. Imamo mlade ljude spremne jednog dana za tržište rada ili za studij - rekao je Kos.

Također, niti župan Čačić nije bio ravnodušan prema ovoj inovaciji, a čak je i nastupio u učeničkoj tv emisiji.

- Fascinantno je da ovi mladi ljudi imaju prvorazrednu opremu, tehniku i montažu uz bok poznatih televiziji i svakako ćemo se potrudiit da njihove emisije budu dostupne u svim domovima Županije. Ovo je u okviru Centra izvrsnosti za hrvatski jezik i za ovaj projekt Županija je osigurala dvije trećine novca, a sama škola je uložila 50 tisuća kuna što je ozbiljan novac - izjavio je Čačić

 

Komentari