5,6 milijuna eura

Stričak objavio: Potpisan ugovor za dogradnju škole u Ivancu

Podsjetimo, istovremeno su za dodjelu bespovratnih sredstava po istom javnom pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavljeni projekti dogradnje područnih škola Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka...
Objavljeno: 29.01.2024. 08:29

Zadnja izmjena: 29.01.2024. 08:47

Foto: Arhiva

Varaždinskoj županiji je za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec odobreno 5,6 milijuna eura bespovratnih sredstava, a župan Anđelko Stričak objavio je na svojim društvenim mrežama kako su sada potpisani ugovori.

Podsjetimo, istovremeno su za dodjelu bespovratnih sredstava po istom javnom pozivu Ministarstva znanosti i obrazovanja prijavljeni projekti dogradnje područnih škola Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka, čija je ukupna procijenjena vrijednost 4 milijuna eura. Dogradnjom ovih triju škola Varaždinska županija će postati prva u Hrvatskoj koja će imati 100-postotnu pokrivenost jednosmjenskom nastavom koja će biti organizirana za učenike sve 33 osnovne i 30 područnih škola. 

- Nakon 20-ak godina pokušaja, prtljanja i petljanja, došli smo na korak do dogradnje OŠ Ivanec. Građevinsku dozvolu i svu drugu potrebnu dokumentaciju smo već ishodili tako da će po potpisivanju ugovora biti pokrenut postupak javne nabave. Nadam se da će sami radovi početi već sredinom ove godine. U OŠ Ivanec će biti dograđeno 13 učionica, kuhinja, blagovaonica te spojni hodnici, odnosno sve što je potrebno da bi ta škola nastavu održavala u jednoj smjeni - rekao je ranije župan Anđelko Stričak.  

Dodao je da se sada čekaju odluke o financiranju dogradnje područnih škola na području Općine Petrijanec, pri čemu je vrijednost projekta dogradnje PŠ Strmec Podravski 1,3 milijuna eura, a PŠ Nova Ves Petrijanečka 2,7 milijuna eura.  

Komentari