poništeni natječaji

Grad Varaždin ponavlja natječaje za imenovanje dva pročelnika

Objavljeno: 06.04.2022. 10:54

Zadnja izmjena: 06.04.2022. 10:54

Gradonačelnik Neven Bosilj je u srijedu, 6. travnja, odlučio poništiti natječaj za imenovanje pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća te Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo objavljen 23. ožujka 2022. u Narodnim novinama te na web stranicama Grada Varaždina.

Također, kako navode iz Grada, gradonačelnik je inicirao izradu prijedloga izmjene pravilnika o unutarnjem redu navedenih upravnih odjela na način da se za ta mjesta mogu javiti sve visokoobrazovane osobe koje svojim kompetencijama odgovaraju nadležnostima pojedinih upravnih odjela. Iz Grada Varaždina je, isto tako, upućen dopis Ministarstvu pravosuđa i uprave Republike Hrvatske u kojem se zatraži pojašnjenje modaliteta i načina kako se može angažirati vanjska, neovisna tvrtka za provođenje natječaja za zapošljavanje.

Inače, kako stoji u poništenom natječaju, neki od uvjeta za radno mjesto pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika bili su završeni magisterij ili stručna specijalizacija za polje politologije te najmanje pet godina iskustva na sličnom radnom mjestu, dok se na mjesto pročelnika Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo tražio magistar struke ili stručni specijalist iz polja građevinarstva, a koji također ima barem pet godina iskustva u sličnim poslovima.

Komentari