Priopćenje za medije

HNS predstavio inicijativu za postavljanje semafora ispred dječjeg vrtića 'Čarolija' u Bikovcu

Objavljeno: 11.12.2023. 13:51

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 13:51

Predsjednik općinskog vijeća općine Maruševec, Damir Šprem, zajedno sa svojim suradnicima iz HNS-a, predstavio je inicijativu koja ima za cilj, kako kaže, poboljšati sigurnost djece i svih sudionika u prometu općine Maruševec.

Naime, kako bi se smanjila brzina kretanja vozila ispred dječjeg vrtića 'Čarolija' u Bikovcu, i na taj način povećala sigurnost najmlađih sudionika u prometu, predstavljena je inicijativa koja uključuje postavljanje semafora na cesti koja prolazi pokraj vrtića.

- Ova inicijativa odražava našu predanost stvaranju sigurnog okoliša za djecu koja pohađaju vrtić, te za sve građane koji koriste ovu prometnicu - rekao je Šprem.

Pomoćnik ravnatelja Županijske uprave za ceste Varaždinske županije, Krunoslav Lukačić, podržao je inicijativu i istaknuo napore koje Županijska uprava za ceste ulaže u povećanje sigurnosti na županijskim i lokalnim cestama.

- Redovno održavanje i unapređivanje prometnica su ključni, a ova investicija predstavlja jednu od aktivnosti usmjerenu na poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu na ovoj izrazito prometnoj cesti - naglasio je.

Komentari