Hrašćica: Društveni život u svlačionicama Varteksovog podmlatka

Objavljeno: 25.01.2011. 09:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: ilustracija

Predstavnici Mjesnog odbora Hrašćica i udruge zatražili su od grada nove, primjerenije prostorije

– Hrašćica se intenzivno razvijala u posljednjih dvadesetak godina. Udvostručen je broj stanovnika, kojih je sada više od 2000 u tome naselju. Društveni dom u biti su svlačionice za Varteksove nogometaše mlađe dobi. Prostorijica koju imamo nije dovoljna za rad mjesnih odbora i svih udruga. Branitelji se, na primjer, nemaju gdje sastajati. Tu stane nekoliko stolica i desetak ljudi – kaže Zdravko Golub, predsjednik MO-a Hraščica. Damir Laljek, tajnik MO-a, za to je vrijeme pokazao kako izgleda prostorija u kojoj se odvija sav društveni i politički život Hrašćice.

Višegodišnji problem

Na sjednici Gradskoga vijeća to pitanje potegnuo je i vijećnik Vlatko Vuković.

– Dom se koristi za svlačionice, u njemu su kabine za tuširanje, a u hodniku kosilice i kante za smeće. U blizini je, metar dalje, kancelarija mjesnog odbora, koja ima samo nekoliko kvadrata i u njoj se održavaju svi važni programi, sjednice, sastanci... Već nekoliko godina traži se od grada Varaždina da riješi taj problem – rekao je Vuković i pitao hoće li im se osigurati prostor u trećoj zgradi koju grade Gradski stanovi.

– Varaždin planira riješiti taj problem. Iz Gradskih stanova kažu da nije predviđen prostor u trećoj stambenoj zgradi, ali je u planu gradnja još jedne, četvrte, iste takve, u kojoj se može osigurati adekvatan prostor, pod uvjetom da se prije izrade projekta jasno definiraju potrebe – odgovorio je Željko Kušter, pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu.

Zdravko Golub pak na to odvraća da su se već naslušali obećanja gradske uprave.

Ništa od prizemlja

– Kad se god gradi koja POS-ova zgrada, govore nam da ćemo u njezinu prizemlju dobiti prostor. I sad sumnjamo u rješavanje našega problema. U Hrašćicu nam samo dovode socijalu iz čitavog Varaždina – kaže Golub.

Komentari