na čelu sa zamjenikom župana

Izaslanstvo Varaždinske županije u Salzburgu na konferenciji europskih regija i gradova

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.09.2017. 18:52

Zadnja izmjena: 27.09.2017. 18:57

Izaslanstvo Varaždinske županije predvođeno zamjenikom župana Tomislavom Paljakom boravilo je u Salzburgu na tradicionalnoj 13. po redu Konferenciji europskih regija i gradova koju organizira Institut europskih regija.

Na čelu tog Instituta dugi je niz godina bivši guverner pokrajine Salzburg dr. sc. Franz Schausberger, inače dobitnik nagrade Varaždinske županije za doprinos ugledu i promociji Županije. Konferencija je okupila nekoliko stotina sudionika iz više od dvadesetak europskih zemalja Europske komisije do grada Beča.

Glavna tema ovogodišnje konferencije bila je "Atraktivne regije i gradovi za buduće generacije". Također, raspravljalo se i o obnovljivim izvorima energije, kao i o drugim aktualnim temama.

- Osim što smo sudjelovali na zanimljivim panelima i seminarima, iskoristili smo mogućnost da predstavimo i Varaždinsku županiju te njezine potencijale –istaknuo je zamjenik župana Paljak koji se na konferenciji susreo i sa županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom te zamjenikom župana Bjelovarko-bilogorske županije Nevenom Alićem.

Inače, u delegaciji Varaždinske županije bili su i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije - AZRA Kruno Lukačić i direktor Garancijske agencije - GARA Tomislav Šipek.

Komentari