priopćenje za javnost

Građanska inicijativa: Prikupili smo 148 potpisa protiv ovog rješenja Kućanske rampe

Naime, kako navode, u Građansku inicijativu "NE Podvožnjaku Wissertova-Supilova" okupio se dio stanovnika Supilove i Wissertove ulice te su prikupili 148 potpisa svojevrsne peticije protiv ovog rješenja Kućanske rampe koje su predali Gradu Varaždin, gradonačelniku i gradskom komunalnom odjelu počektom prosinca...
Objavljeno: 22.01.2024. 11:36

Zadnja izmjena: 22.01.2024. 11:38

Nakon što je Grad Varaždin objavio kako je odbijena žalba na najnovije rješenje problema Kučanske rampe te su time stvoreni svi uvjeti za početak projektiranja, priopćenjem za medije oglasila se Građanska inicijativa iznijevši svoje nezadovoljstvo ovim rješenjem.

Naime, kako navode, u Građansku inicijativu "NE Podvožnjaku Wissertova-Supilova" okupio se dio stanovnika Supilove i Wissertove ulice te su prikupili 148 potpisa svojevrsne peticije protiv ovog rješenja Kućanske rampe koje su predali Gradu Varaždin, gradonačelniku i gradskom komunalnom odjelu počektom prosinca.

Razlozi njihova nezadovoljstva, između ostalog, proizlaze iz toga da, tvrde, desetak kuća na početku Wissertove ulice ovim rješenjem ostaje bez prilaza, zatim ističu da će za ovo rješenje biti nužno rušenje nekadašnje "ložione" koja je zaštićeno kulturno dobro, a dodaju i kako je komunalna infrastruktura u Wissertovoj ulici plitka te da za istu nije predviđena rekonstrukcija. Radi svega navedenog, dodaju, zatražili su sastanak s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem.

- Spomenuti žalbeni postupak već je bio u tijeku od 23.11., dakle mjesec dana ranije no što je sam gradonačelnik Neven Bosilj 22.12. predložio termin "Prezentacije" za 10.1., a zbog "žalbenog postupka" ga otkazao 5.1.
Gle čuda, 11.1. Grad Varaždin "slavodobitno" objavljuje da je DKOM donio rješenje - odbijena žalba i slijedi potpisivanje ugovora te izrada glavnog projekta koja bi mogla potrajati oko 9 mjeseci. Ne odustajemo od svog zahtjeva da se prije potpisivanja javne nabave održi Prezentacija, da nam se da mogućnost postavljanja pitanja i otklanjanja svih nedoumica - naveli su, između ostalog.

'Iz neznanja hvalospjevi i pljeskanje'

Nadodaju i zašto su uopće odlučili istupiti u javnost:

- U trenutku kada po medijima čitamo "hvalospjeve" na rješenje Državne komisije za nadzor javne nabave – žalba odbijena i počinje projektiranje rješenja za Kućansku rampu tzv. Projekt Podvožnjak Wissertova-Supilova", i u trenu kada veliki dio građana "preko pruge", u svom neznanju, oduševljeno plješće predloženom rješenju, smatramo da nam je dužnost obavijestiti vas da postoji i dio građana nezadovoljnih takvim rješenjem poručuju.

Komentari