Suradnja

Slovenska veleposlanica Smiljana Knez sastala se sa Štromarom i Habušom

Objavljeno: 26.04.2016. 14:48

Zadnja izmjena: 26.04.2016. 14:54

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj palači u Varaždinu priređen je zajednički prijem župana Varaždinske županije Predraga Štromara i gradonačelnika Grada Varaždina Gorana Habuša za veleposlanicu Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj Smiljanu Knez.

Veleposlanica Knez je na dužnost stupila početkom ove godine te je odmah krenula u obilazak hrvatskih županija kako bi se upoznala s različitostima te kulturnim i turističkim bogatstvima Republike Hrvatske.

Ponuda investitorima

- Drago mi je da sam danas ovdje, u županiji i gradu koji se ponose svojom bogatom poviješću, baroknom kulturom, ali i znatnim gospodarskim rastom. Upoznata sam skoro sa svim prednostima ovoga kraja, a drago mi je da mogu iz prve ruke čuti što Varaždinska županija nudi investitorima, ali i slovenskim turistima koji u sve većem broju dolaze ovdje – rekla je Smiljana Knez te dodala kako je promociji Varaždina pridonio i nedavno održani sastanak trojice predsjednika u ovome gradu.

Zaželjevši veleposlanici dobrodošlicu župan Predrag Štromar je naglasio kako su prijateljski odnosi Hrvatske i Slovenije duboki i čvrsti, a Varaždinska županija kao pogranična županija doprinosi jačanju pozitivne atmosfere.

Suradnja

- Surađujemo na različitim područjima, najviše na području obrazovanja i kulture, prisjetimo se  samo naših vatrogasnih društava, naših osnovnih i srednjih škola, ali i kulturno - umjetničkih društava. No, ima prostora i za gospodarsku suradnju. Imamo niz slovenskih tvrtki koje mogu i žele investirati  kod nas, ali i obratno – istaknuo je župan te dodao kako se u pojedinim osnovnim i srednjim školama na području županije uči slovenski jezik.

 Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš naglasio je važnost suradnje te pozvao slovenske građane da posjete Varaždin, kolijevku hrvatske kulture.

U pratnji veleposlanice bili su i prva savjetnica Veleposlanstva Kristina Kliner te opunomoćeni ministar Jakob Štunf.

Komentari