'godina investicija'

Stričak: 'Bez pomoći Vlade nebi bilo ovoliko investicija u županiji'

Objavljeno: 05.01.2024. 13:32

Zadnja izmjena: 05.01.2024. 13:37

Župan Anđelko Stričak se, prilikom prijema za predstavnike medija, osvrnuo na prošlu godinu te istaknuo kako je to bila godina investicija na području Varaždinske županije. 

Rekao je kako je suradnja s Vladom kao i njihove mjere pomoći doprinjela boljitku građana, a dotaknuo se i porezne reforme koje je ove godine stupila na snagu. 

- Zahvaljujući suradnji s Vladom RH na čelu s njenim predsjednikom Andrejom Plenkovićem, te sa svima od lokalne do državne razine, iza nas je cijeli niz investicija. Bilo je i puno izazova koje smo zahvaljujući Vladinim mjerama prebrodili. Vlada je za ublažavanje posljedica uzrokovanih korona virusom, rastom cijena i kao pomoć unesrećenima zbog elementarnih nepogoda izdvojila više od 8 milijardi eura. Tu je bio i čitav niz Vladinih mjera čiji je cilj bio dići kvalitetu života naših građana, a tu prije svega mislim na poreznu reformu. Zahvaljujem svim gradonačelnicima i načelnicima što su uveli niže stope poreza, bez obzira što to znači da će i županija manje prihodovati. Jer svima bi trebao biti isti cilj, a to je podizanje životnog standarda naših građana – rekao je.

Komentari