nije više iznimno dobro

Unatoč porastu kriminala i prometnih nesreća, stanje sigurnosti u Lepoglavi je zadovoljavajuće

Objavljeno: 17.11.2017. 12:38

Zadnja izmjena: 17.11.2017. 12:39

U Lepoglavi je u prvih devet mjeseci zabilježen veći broj kaznenih dijela, prometnih nesreća i narušavanja javnog reda i mira. Stoga stanje više nije ocijenjeno kao iznimno zadovoljavajuće nego samo zadovoljavajuće.

Do kraja rujna dogodilo se već 30 prometnih nesreća, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama i 2 sa smrtno stradalima - što je povećanje za 36 posto u odnosu na isti period prošle godine. 

Dobre ceste, loši vozači

Najčešći uzroci navedenih prometnih nesreća su nepoštivanje brzine kretanja te izrazita alkoholiziranost vozača. Porast iznenađuje s obzirom da se povećala sigurnost cestovne infrastrukture. Porastao je i broj kriminalnih djela za 19 posto, a tome su najviše pridonijeli dvojica Varaždinaca koji su u Lepoglavi skladištili 12 kilograma marihuane. Povećan je i broj kaznenih dijela općeg kriminaliteta, u najvećoj mjeri riječ je o prevarama kojima su izloženi stariji građani. Sve ove brojke prezentirali su policijski službenici predstavnicima Grada na sastanku koji je ujedno potaknuo i diskusiju o tome kojim se preventivnim mjerama može poboljšati stanje.

Komentari