Varaždinska županija

ŽUC dobio državnu potporu za biciklističku infrastrukturu, evo detalja

Objavljeno: 27.12.2023. 08:09

Zadnja izmjena: 27.12.2023. 08:09

Foto: Arhiva

Županijska uprava za ceste (ŽUC) Varaždinske županije dobila je od Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture potporu za građenje biciklističke infrastrukture na županijskim i lokalnim cestama, koju će iskorististiti tijekom 2024. godine.

Ukupna vrijednost tog nacionalnog projekta kojim se želi izgradnjom javne biciklističke infrastrukture u županijama povećati korištenje bicikala u svakodnevnim putovanjima građana iznosi 1,33 milijuna eura. Maksimalna vrijednost prihvatljivih troškova za biciklističku infrastrukturu za Varaždinsku županiju je 94.802 eura, a projekt se sufinancira sa 70 posto odnosno s iznosom od 66.361,40 eura, odluka je Ministarstva.

- Realizacija svih projekata ljetnog održavanja i pojačanog održavanja kreće nakon zimske službe te će oni biti realizirani tijekom 2024. godine. S obzirom na kilometražu i potrebe na županijskim i lokalnim cestama Varaždinske županije, točna pozicija navedenih sredstava biti će određena naknadno, dok će Županijska uprava za ceste Varaždinske županije također iz vlastitih sredstava financirati radove na izgradnji pješačko-biciklističkih staza, kao i prijašnjih godina - istaknuo je direktor ŽUC-a Tomislav Osonjački za eVaraždin. 

Komentari