odgovor na prozivke

eTV - Čehok o 'ispričnici' sudu i dolasku na Vijeće: Imam preporuku specijalista, prljavo me žele...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.12.2021. 10:05

Zadnja izmjena: 13.12.2021. 18:40

Gradonačelnik Neven Bosilj je na sjednici Gradskog vijeća pročitao navodnu ''ispričnicu'' Ivana Čehoka koji se sudu ispričao da ne može prisustvovati sudu zbog respiratornih problema, a u isto vrijeme se pojavio na sjednici.

Bosilj je tom prilikom rekao kako Čehok 'obmanjuje institucije ove države' te kako će snimku sjednice poslati na uvid sudu.

- Napisali ste da osjećate ozbiljne respiratorne posljedice; da imate post-covid sindrom; da ne možete sjediti duže od pola sata, da ne možete biti pod maskom, strašno kašljete (na snimci se čuje pljesak) i tražite da vas se ispriča s ročišta jer vam zaista nije dobro. Ja ću poslati snimku ovoga gradskog vijeća Sudu, da vide kako se odnosite prema tom sudskom Vijeću. Ovo je samo jedan dokaza koliko se vama može vjerovati. Hvala - rekao je gradonačelnik.

Ovaj potez je danas Čehok nazvao prljavim, zločestim, bezobraznim i nepristojnim'' te ' ispod svake granice ljudskog dostojanstva'.

- Ja znam da prljavi igraju prljavo, ali ovo je iznimno zločesto, nepristojno i bezobrazno. Meni je specijalist preporučio da izbjegavam bilo koje prostorije u kojima se nosi maska i zato sam se ispričao sudu i poslao svu dokumentaciju, ja tamo nisam obavezan biti i nisam ja spriječio da se ročište održati. Na sjednicu sam došao na jednu točku i izlazio van. Ali koristiti to zdravstveno stanje i širiti to po društvenim mrežama, to se nikada nije dogodilo - rekao je između ostaloga Čehok i dodao kako ga se time željelo spriječiti u dolasku na sjednicu, kako ne bi upozorio na sve manjkavosti proračuna aktualne vlasti.

Komentari