MAJSTORSKE DIPLOME

Foto - Varaždinska županija od danas ima 42 nova majstora - obrtnika

Objavljeno: 08.07.2021. 11:24

Zadnja izmjena: 08.07.2021. 11:24

Foto: Dino Možek

Varaždinska županija od danas je bogatija za 42 nova majstora – obrtnika. Obrtnička komora Varaždinske županije je već tradicionalno u Županijskoj palači organizirala svečanu podjelu majstorskih diploma.

Diplome o stjecanju najvišeg stupnja obrazovanja u obrtničkom zanimanju primili su majstori frizeri (10), elektroinstalateri (7), kuhari (6), zidari, kozmetičari, autoelektričari te vodoinstalateri, instalateri grijanja i klimatizacije (po 3), stolari (2) i autolimar, autoserviser, instalater grijanja i klimatizacije te vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, elektroinstalater i elektromehaničar (po 1). Čestitke su im uputili zamjenica župana Silvija Zagorec i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak.

- Značajno je da postoji interes za polaganje majstorskih ispita, kako kod obrtnika, tako i u dijelu gospodarstva. To dokazuje da je u našoj županiji poduzetnički duh snažan, a obrtništvo posebno dokazuje svoju žilavost i održivost jer broj obrtnika stalno raste, što je važno za gospodarstvo u cjelini. U Županiji smo toga svjesni i nastavit ćemo dobru suradnju s Obrtničkom komorom Varaždinske županije, kako putem različitih vidova pomoći gospodarstvu, tako i stipendiranjem učenika koji se školuju za deficitarna zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu – istaknula je Zagorec.

Komentari