odgovor na prozivke

Priopćenje iz Grada: ''Županija nije dala ni kune za Varaždinski plac nego izmišlja nepostojeće institucije''

Grad Varaždin, UO za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća poslao je priopćenje za javnost u kojem odgovara na navode nakon prethodno održane konferencije za novinare Natalije Martinčević.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.06.2020. 13:14

Zadnja izmjena: 05.06.2020. 13:14

Grad Varaždin, UO za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća poslao je priopćenje za javnost u kojem odgovara na navode nakon prethodno održane konferencije za novinare Natalije Martinčević.

<< Martinčević: ''Čehok je zabranio Županijski plac i đonom ide na naše poduzetnike i poljoprivrednike

Podsjetimo, posebna savjetnica župana navela je kako je gradonačelnik Ivan Čehok zabranio održavanje Županijskog placa te rekla kako gradonačelnik '' iz čiste obijesti ide direktno đonom na naše obrtnike, na naše male lokalne proizvođače domaće hrane i na naše poljoprivrednike''.

Priopćenje iz Grada prenosimo u cijelosti:

Prvo: Gospođa Martinčević iznosi neistine i upućuje na gradonačelnika koji uopće ne izdaje suglasnosti, to nije njegov posao te nije potpisan na dopis upućen u Županiju.

Drugo: Gospođa Martinčević, očito  s obzirom da se sunčala na Kubi, ne zna da su još na snazi protuepidemijske mjere vezane za rad tržnica pa je upućujemo da se javi Županijskom stožeru da joj objasni kako se treba organizirati ulaz i izlaz te dezinfekcija korisnika na tržnici.

Treće: Pozivamo gospođu Martinčević i svih 47 tisuća građana Varaždina da pronađu koji plac osim Varaždinskog placa postoji u gradu Varaždinu.

Četvrto: Grad Varaždin izravno i preko Gradske tržnice, mjerama aktivne pomoći, kontinuirano pomaže prodaju poljoprivrednih proizvoda na Varaždinskom placu. Varaždinska županija, s druge strane, nije dala ni jednu kunu nikada za Varaždinski plac, jednu od najljepših i najvećih tržnica u Hrvatskoj, nego izmišlja paralelne i nepostojeće institucije poput Županijskog placa.  Ističemo da upravo Grad pomaže obrtnike i poljoprivrednike na placu za razliku od Županije.

I na kraju napominjemo,  nemamo o čemu raspravljati s gospođom Martinčević jer ona nije osoba ovlaštena da govori u ime Županije i s nama pregovara. Kad se javi službena osoba iz Županije, dodatno ćemo joj obrazložiti zašto Grad nije dao suglasnost.

Komentari