autohtoni proizvod

Foto - Predstavljena monografija Varaždinskog bučinog ulja

Objavljeno: 19.05.2021. 11:38

Zadnja izmjena: 19.05.2021. 11:38

Foto: Dino Možek

Danas je u Varaždinu predstavljena monografija "Varaždinsko bučino ulje". Tijekom predstavljanja monografije kuhari su pripremali jela s Varaždinskim bučinim uljem.

Ova hrvatsko-engleska monografija na 212 stranica sadrži sve podatke o Varaždinskom bučinom ulju, autohtonom proizvodu čija je kvaliteta potvrđena na najprestižnijim svjetskim natjecanjima. Autori knjige su Roman Ozimec i Dragutin Vincek te ostali autori - Sandra Balbino, Davor Hostić, Mara Bogović, Damir Crleni i Ivan Goričanec.

- Bučino ulje je specijalitet Europe, posebice ovog dijela, a Varaždinska županija čini jednu četvrtinu od ukupne hrvatske proizvodnje. Po kvaliteti svakako zauzimamo puno veći udio u proizvodnji. Od 90 zemalja i njihovih 3 000 proizvoda, na natjecanju kvalitete proizvoda u Bruxsellu, Varaždinsko je ulje višestruki pobjednik. Ono je dio našeg regionalnog i nacionalnog identiteta - rekao je Radimir Čačić. 

Komentari