ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

Vladimir Canjuga: "Pravi početak sezone za ŽRK Koka je 13. listopada a ne večeras!"

Objavljeno: 16.09.2018. 13:01

Zadnja izmjena: 16.09.2018. 13:04

ŽRK Koka kreće večeras u novu natjecateljsku sezonu utakmicom 1. kola 1. Hrvatske rukometne lige za žene. U goste im dolazi ekipa Trešnjevke a susret će se igrati u sportskoj dvorani u Graberjus početkom u 19 sati.

- Nakon sedam tjedana priprema u iščekivanja konačno je pred nama početak sezone, rekao je trener ŽRK Vladimi Canjuga. - Međutim, loše je to što ćemo u tri dana odigrati dva kola a zatim slijedi pauza zbogreprezentacije u trajanju od dva tjedna. Prijašnjih godina je reprzentativna pauza dolazila nakon pet ili šest utakmica. Tako da ćemo se morati prilagoditi takvom ritmu, ali kako nama tako i ostalima, dodao je Canjuga.

Ove sezone u 1. HRL za žene natjecat će se samo13 klubova, nakon što je od natjecanja odustala Pitomača. Ostanak na kraju prošle sezone nisu uspjeli izboriti Ivanić, Dugo Selo ’55 i Petason Vranjic pa će se tako najvišem rangu ženskog klubpskog rukometa priključiti tri nova kluba RK Dalmatinka, ŽRK Murvica i ŽRK Osijek. Osim tih klubova u 1. HRL za žene nastupit će i  Podravka Vegeta, Lokomotiva, Bjelovar, Umag, Zamet, Sesvete, Zrinski, Trešnjevka, Split 2010 i Koka.

Puno pauzi u prvenstvu

- Šteta što u ligi nema paran broj klubova pa ćemo opet imati pauze tijekom prvenstve što remeti ritam treniranje i odigravanja utakmica, naglasio je Canjuga.

- Ekipa Koke je pomlađena i imamo dvije malde vratarke, Masnić je povrijedila drugo koljeno, Blažek isto ima problem s koljenom, Domjan ima nezaliječeno rame, Furjan ima problem s mišićem potkoljenice, Jalušić slično tako da su nas nastavile pratiti povrede. Pa smo u stvari bez prve tri vanjske igračice i vratarke. Međutim, doveli smo mlade igračice Katarinu i Matildu Mrazović iz Zeline, te Tereziju Ćurić iz Pitomače a Iva Papac je došla na posudbu iz Podravke jer studira u Varaždinu. Još je otvorena mogućnost da nam se pridruži jedna igračica iz Zameta koja studeira u Varaždinu. Tako da smo i mi doživjeli da u Varaždin dolaze studirati rukometašice a ne da sve iz Varaždina samo odlaze u Zagreb i druge sveučilišne centre.

Pravi početak 13. listopada

 - Nismo baš u najboljem stanju ali se nadamo da ćemo danas uspješno riješiti utakmicu s Trešnjevkom jer s Lokomotivom će ići znatno teže. Onda slijedi spomenuta pauza, koja će nam u ovom trenutku možda ipak dobro doći da se oporave ozlijeđene igračice. Poslije slijedi Podravka, opet utakmica u kojoj realno ne možemo očekivati pozitivan rezultat. Tako da za nas pravo natjecateljsko prvenstvo počinje tek 4. kolom 13. listopada . Nadam se da ćemo svi do onda biti zdravi. Očekuje se još jedna pauza u prvenstvu, pa onda u 20 utakmica u tri i pol mjeseca. Bit će naporno ali optimist sam, dodao je Canjuga.

Komentari