Grad Ivanec

Foto - DVD Ivanec za 135 godina rada primio vrijednu opremu

Objavljeno: 17.12.2023. 17:39

Zadnja izmjena: 17.12.2023. 18:16

Najstarije vatrogasno društvo na području grada Ivanca, DVD Ivanec obilježio je 135 godina kontinuiranog rada, a tom prigodom gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić uručio je predsjedniku DVD-a Zoranu Petrinjaku ključeve vozila s vatrogasnim ljestvama vrijednim 133.330 eura, nabavljenima iz sredstava koje je osigurao Grad.

Čin službene primopredaje označen je paljenjem sirena i rotirajućih svjetala na vozilu, nakon čega su ljestve, duge 32 metra, podignute u visinu, izvijestili su iz Ivanca. 

- Grad će vas i dalje nastaviti financirati i pratiti po istom modelu, jer se pokazao kao dobar i funkcionalan. A to znači da će Grad Ivanec i ubuduće pratiti vaše potrebe, kako biste svoj posao mogli obavljati kako valja – izjavio je tom prigodom gradonačelnik Ivanca Batinić.

Đuras: Radimo nešto dobro

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Ivanca Zdenko Đuras izrazio je zadovoljstvo što se lani zaključen Sporazum o načinu financiranja vatrogastva i dodatnim izdvajanjima u vatrogastvo do 2026. ostvaruje po dogovoru i što je već znatan dio dogovorenih aktivnosti realiziran.

- Na području grada Ivanca nema nijednog DVD-a koji nije uvršten u plan do 2026. Kao što je i bilo najavljeno, za DVD Ivanec stigle su ljestve, izgrađena je i garaža u Radovanu, radi se i u Bedencu, idućih dana stiže vozilo i u Margečan. Svi smo ponosni zbog toga i zadovoljni smo suradnjom s gradonačelnikom i lokalnom samoupravom, jer znamo da radimo nešto dobro – istaknuo je Đuras.

Zagorec: Vi ste dodana vrijednost svoje zajednice

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec čestitala je ivanečkim vatrogascima na 135 godina kontinuiranog rada.

- Vi, vatrogasci, dodana ste vrijednost svoje zajednice. Vi ste ti koji u kriznim trenucima ostavljate svoje i idete braniti tuđe, pa možemo reći da ste vi oni koji radite posao anđela s dušom heroja – istaknula je Zagorec.

 

Komentari