8. MEMORIJAL ŠEŠET/CECELJA

Foto - Nakon Draženove u školi Gačice, otkrivena spomen ploča Ivici Cecelji u Završju Podbelskom

Objavljeno: 09.08.2023. 09:05

Zadnja izmjena: 09.08.2023. 09:05

Centralno obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, UDVDR i HVIDR-a Ivanec organizirali su u Margečanu, Završju Podbelskom i Gačicama.

Obilježavanje najvećeg braniteljskog blagdana upriličeno je u sklopu 8. memorijala sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju, a nazočilo mu je preko 150 građana, među kojima su bile, uz ostale, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, vatrogasci, hrvatski branitelji, Ljubica Florijan-Cerovečki, predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, gradonačelnik Novog Marofa i saborski zastupnik Siniša Jenkač te izaslanik varaždinskog župana Anđelka Stričaka i predsjednik Gradskog vijeća Ivanca, Zdenko Đuras.

Memorijal je počeo svečanom povorkom koja se kretala od obližnjeg parkirališta do groblja u Margečanu, gdje je nako minute tišine za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, odana počast Draženu Šešetu i Ivici Cecelji polaganjem aranžmana i paljenjem svijeća na njihovim posljednjim počivalištima. Program je nastavljen u Područnoj školi u Završju Podbelskom, gdje je svečano otkrivena spomen ploča Ivici Cecelji, poginulom hrvatskom branitelju rodom iz tog mjesta.

Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudvek Cikač zahvalio je školi u Završju i DVD-i što su prihvatili njihovu inicijativu i pomogli u realizaciji, kao i svima koji su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost. Zdenko Đuras, prenijevši pozdrave župana, pohvalio je inicijativu organizatora, a školu naveo kao idealno mjesto u kojemu se na ovaj način čuva sjećanje na žrtvu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

- Bilo je prekrasno i nemam riječi kojima bi to opisao. Posebno je emotivno bilo u školi u Završju Podbelskom gdje je svečano otkrivena spomen ploča poginulom hrvatskom branitelju Ivici Cecelji koja će biti trajni podsjetnik na njegovu žrtvu za slobodu Domovine. Ne činimo ovog zbog sebe, već zbog poštivanja poviejsti i za budućnost. Jer amo narod koji poznaje i poštuje svoju povijest može živjeti svoju budućnost! - rekao je Đuras.

Komentari