općina petrijanec

Foto - Petrijanečki umirovljenci proveli projekt 'Uključimo isključene u zajednicu'

Objavljeno: 18.03.2023. 10:02

Zadnja izmjena: 18.03.2023. 10:10

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, u partnerstvu s Općinom Petrijanec, provodila je projekt "Uključimo isključene u zajednicu".

Projekt je prijavljen na Poziv za prijavu dvogodišnjih programa usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2021. i 2022. godinu koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj projekta je promicanje aktivnog starenja, povećanje i obogaćivanje kvalitete života te povećanje socijalne uključenosti osoba od 60 godina i više, poticanje na stjecanje novih znanja i vještina, ali i educiranje starijih osoba o temama važnim za zaštitu njihovih prava kroz organizaciju i provođenje različitih aktivnosti i radionica za osobe treće životne dobi.

Glavne aktivnosti su održavanje kreativnih, edukacijskih i kulturnih aktivnosti. Za potrebe projekta i izvođenja kreativnih aktivnosti nabavljene su likovna mapa, crtaći ugljen, vodene boje, tempere, kistovi, ljepilo i škarice za papir, igla za kukičanje, igla za pletenje, vuna i konac za kukičanje. Također, projektom je ostvarena  predstava Kerekesh teatra u svrhu povećanja socijalne interakcije te kvalitetnog provođenja vremena starijih osoba s područja Općine Petrijanec. Udruga je sudjelovala i na humanitarnom sajmu u OŠ Petrijanec "Za Tinov novi korak". 

- Općina Petrijanec se trudi umirovljenicima omogućiti sve potrebno za nastavak aktivnog života i u njihovoj mirovini. Iz ovog projekta mogli smo vidjeti razne aktivnosti za umirovljenike te se možemo složiti da su se članovi Udruge zalagali za dobar odaziv na ovim zanimljivim radionicama. Naravno da ćemo i dalje prijavljivati Udrugu umirovljenika na natječaje ministarstava. Njihovi radovi su raznovrsni, kreativni, domišljati, izrađeni s puno ljubavi, strpljenja, osobnosti i zapravo to čini vrijednost i unikat svih izložaka. Zahvaljujem se voditeljici projekta, svim suradnicima i voditeljima aktivnosti kao i svim članovima udruge koji su sudjelovali u ovom projektu- rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Komentari