posjet delegacije

Foto - Varaždin u finalu natjecanja za nagradu Europski grad drveća

Objavljeno: 15.03.2024. 13:58

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 13:58

Žiri Europskog vijeća za arborikulturu (European Arboricultural Council - EAC) ovih dana boravi u Hrvatskoj u terenskom posjetu i analizi gradova koji su odabrani za finale ovogodišnjeg izbora za prestižnu nagradu The European City of the Trees. U finalu se natječe i Varaždin, kojeg je posjetila delegacija.

Nakon službenog prijema kod zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića i suradnika, žiri je s predstavnicima gradskog komunalnog poduzeća Parkovi obišao gradske drvorede i parkove i pojedinačna stabla te se upoznao s praksom upravljanja gradskim stablima u Varaždinu. Direktorica varaždinskih Parkova Jelena Sekelj komentirala je kandidaturu:

- Počašćeni smo biti u finalu ovog natjecanja i ponosni smo što su prepoznati naši napori, ali i trud gradske uprave, institucija, škola, vrtića te brojnih pojedinaca koji nam pomažu brinuti se o drveću i podizati javnu svijest o važnosti njihovog očuvanja.

Inače, The European City of the Trees je nagrada koju Europsko vijeće za arborikulturu dodjeljuje od 2007. godine gradovima koji se ističu po kvaliteti u radu sa svojim stablima. Među nagrađenim gradovima prethodnih godina su Antwerpen,, Meran, Beč, Apeldorn, Trnava, Winterthur, Frankfurt na Majni,  Tallin, Krakow, Prag i Amsterdam.

Komentari