UDVDR Ivanec

Župan Stričak primio izaslanike UDVDR Ivanec koja radi na uređenju memorijalnog centra

Objavljeno: 26.10.2023. 13:44

Zadnja izmjena: 26.10.2023. 13:44

Foto: UDVDR Ivanec

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za članove predsjedništva UDVDR Ogranak Ivanec, koji već mjesecima s brojnim pomagačima i asistentima rade na uređenju Memorijalnog centar Domovinskog rata Ivanec.

Glavna tema razgovora bila je svečanost otvaranja Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec, kojeg u prostoru Varaždinske županije u Ivancu završno uređuju UDVDR Ogranak Ivanec, HVIDR-a Ivanec i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec.

Županu su prezentirani napravljeni radovi, te je upoznat kako je u tijeku završno uređenje unutarnjeg dijela, odnosno sami izložbeni postav, dok je od vanjskih radova još potrebno postaviti rukohvate na ulaznu rampu za osobe s invaliditetom. Župan je pohvalio angažman braniteljskih udruga i njihovih asistenata, koji su oko 130 kvadrata prostora uredili vlastitim i sredstvima sponzora i donatora.

Program svečanosti otvaranja održati će se 14. studenog od 16:30 sati, a sastojati od dokumentarne prezentacije 25. godina rada UDVDR Ogranak Ivanec, te HVIDR-e Ivanec u Kinu Ivanec. Nakon toga će biti upriličena svečanost otvaranja Centra, koji se nalazi u zgradi Varaždinske županije u Arnoldovoj 11 u Ivancu, lijevom krilu zgrade u kojoj je i Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec. Svečano otvaranje Memorijalnog centra Domovinskog rata Ivanec bit će dijelom opsežnog obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Komentari