Grad Ivanec

Ivanec opremio DVD-ove novom zaštitnom opremom

Objavljeno: 13.07.2023. 19:54

Zadnja izmjena: 14.07.2023. 08:05

Dobrovoljnim vatrogasnim društvima (DVD) s područja grada Ivanca ovih je dana stigla nova zaštitna oprema za tehničke i strukturne intervencije vrijedna 13.500 eura, izvijestili su iz tog Grada.

Oprema je financirana iz gradskog proračuna, prema potrebama svakog DVD-a, kojih je na području grada šest - DVD Ivanec, Radovan, Margečan, Salinovec, Gačice i Bedenec. Ove su godine kupljeni opasači, kacige, lampe, rukavice, radne uniforme, čizme, naprtnjače za gašenje požara te jača pumpa koja se već koristila, a uz pomoć nje je vrijeme intervencije značajno kraće, navodi se u objavi iz Grada.

- Radi se o opremi koja je potrošna, a nama je dosta toga uništeno i sad kada su područje grada Ivanca pogodile poplave. Također, i minuli potresi pokazali su da nam trebaju bolji i sigurniji opasači i oprema – istaknuo je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Ivan Putarek.

Primopredaji opreme prisustvovao je i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Zdenko Đuras, a bio je nazočan i zamjenik gradonačelnika grada Ivanca Marko Friščić, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite.

Inače, Grad Ivanec u svojem proračunu za redovitu djelatnost vatrogasaca izdvaja gotovo 120.000 eura, a redovito se ulaže i u vatrogasne objekte, vozila i opremu pa su tako ove godine osigurana i sredstva za vatrogasne garaže u Salinovcu i Radovanu, a za ivanečki DVD stižu ljestve. Ove godine Grad planira uložiti u vatrogastvo 318.000 eura, ističu iz Grada.

Komentari