SPORTSKI USPJESI

FOTO PRISJETIMO SE NAJLJEPŠIH TRENUTAKA Varaždin je prošle godine bio u središtu pozornosti sportske javnosti

U protekloj 2018. godini Varaždin je više puta bio u središtu pozornosti sportske javnosti na širem planu.
Objavljeno: 07.01.2019. 08:52

Zadnja izmjena: 07.01.2019. 08:57

Foto: Arhiva

U protekloj 2018. godini Varaždin je više puta bio u središtu pozornosti sportske javnosti na širem planu.

Povijesni uspjeh postigao je Zlatko Dalić, kao izbornih hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu gdje je osvojeno srebro. Uslijedile su zatim i brojne nagrade za najboljeg trenera kako kod nas tako i u svijetu.

Također, na izborničkoj funkciji svjetski uspjeh postigao je i Željko Krajan. Naime, kao izbornih hrvatske teniske reprezentacije osvojio je Davis Cup, posljednji trofej u ovoj formi natjecanja.  

Marin Ranteš osvojio je titulu prvaka svijeta u sklopu FISE BMX Svjetskog kupa, a zatim je dobio je i nagradu HOO za fair play. Marin je na utrci Svjetskog kupa u Kanadi svojem najvećem suparniku Loganu Martinu dao kotač sa svog bicikla da završi nastup nakon što je Australcu pukla guma. Martin je tada osvojio prvo, a Ranteš drugo mjesto.

Od izbornika treba još izdvojiti Esada Garibovića, koji je kao izbornik hrvatske karate reprezentacije doveo Ivana Kvesića do naslova svjetskog prvaka u karate u poluteškoj kategoriji. Treba ovome dodati i srebrnu medalju Enesa Garibovića u karateu do 75 kg na Mediteranskim igrama u portugalskoj Tarragoni.

Četvrti izbornik iz Varaždina, Alen Runac vodio je hrvatsku hrvačku reprezentaciju također na Mediteranskim igrama u Tarragoni gdje su osvojene dvije bronce. Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kg i Božo Starčević do 77 kg.

Od ostalih sportskih dosega u prošloj godini moramo izdvojiti i Istoka Rodeša koji je pred kraj prošle godine bljesnuo na utrci slaloma Svjetskog kupa. Trećim vremenom druge vožnje Istok je skočio s 27. mjesta u prvoj na sedmo mjedsto u ukupnom poretku slaloma u talijanskoj Madonni di Campiglio.

U nacionalnim prvenstvima STK Starr osvojio je naslov prvaka Hrvatske u stolnom tenisu, zatim nogometaši NK Varaždin bili su vrlo blizu plasmanu u 1. HNL. Rukometašice ŽRK Koka prošle su prvu prepreku u EHF Challenge kupa i osigurale „proljeće“ u Europi.

Odlične rezultate imali su atletičari i atletičarke, gimnastičari i gimnastičarke, te varaždinski sportaši iz još nekoliko sportova a bilo je to i vrijeme stasanja nekih novih sportaša čije vrijeme tek dolazi.

 

Komentari