Peta generacija

Osmaši iz Varaždinskih Toplica uspješno riješili ispite za jezične diplome

Objavljeno: 11.05.2016. 19:10

Foto: OŠ Antuna i Ivana Kuljevića Varaždinske Toplice

U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama jedanaestero učenika 8.a razreda polagalo je pismeni i usmeni dio ispita za Njemačku jezičnu diplomu na nivou A2.

Pisani dio ispita sastojao se od 3 dijela: slušanje s razumijevanjem HV, čitanje s razumijevanjem LV i pismeni odgovor prijatelju (e- mail) u Njemačkoj SK. Tema je bila sport.

Usmenom dijelu ispita MK učenici su pristupili 10. svibnja. Ovaj dio ispita obuhvaća predstavljanje i izlaganje svoje teme koju su pripremili uz prezentaciju.

Ispitivači su bili Gertrud Rehner-Braisch, jezična savjetnica za njemački jezik Središnjice za školstvo u inozemstvu sa sjedištem u Zagrebu, i učiteljica Mara Malenica. Ispitivanju je prisustvovala i učiteljica iz Svetog Đurđa Andreja Kišićek- Pepelko koja je željela vidjeti kako to izgleda jer se i oni pripremaju za uvođenje takvih ispita.

Ovo je već peta generacija učenika osmih razreda u topličkoj školi koja je uspješno položila sve predviđene dijelove ispita i time stekla pravo na dobivanje jezične diplome koja će im biti uručena u Zagrebu.

Komentari