Evo detalja

Foto - Otac i sin predstavili su Varaždinsku županiju na natjecanju orača u Poreču

Objavljeno: 01.10.2023. 12:22

Zadnja izmjena: 01.10.2023. 13:03

U Poreču je ovog vikenda održano 19. državno natjecanje u oranju na kojemu su Varaždinsku županiju predstavili Krunoslav i Darijan, otac i sin koji su plasman na državno natjecanje ostvarili pobjedom na 17. natjecanju orača Varaždinske županije.

Natjecatelji iz 12 županija snage su odmjerili u dvije kategorije – plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci. Sa svojih 15 godina, Darijan je bio najmlađi orač na cijelom natjecanju, a sudjelovao je u kategoriji ravnjaka.  

Pobjedu su u konačnici izborili Josip Martinović iz Koprivničko-križevačke županije i Željko Goldašić iz Karlovačke županije koji će se sljedeće godine predstaviti u Estoniji na svjetskom natjecanju u oranju.

Najljepši štand sa domaćim proizvodima

Iako otac i sin nisu bili među tri prva mjesta, dobre atmosfere među navijačima Varaždinske županije nije nedostajalo. Članovi Udruge za organizaciju natjecanja orača Varaždinske županije i Županijski savez poljoprivrednih udruga istaknuli su se bogatom ponudom hrane i pića lokalnih proizvođača koje su prezentirali i dali na kušanje mnogobrojnim posjetiteljima natjecanja.

Uz vina, prirodne sokove, varaždinsko bučino ulje, ludbreški hren, domaće sireve i suhomesnate proizvode, štand Varaždinske županije je bio posjećen i zbog, već tradicionalne, sarme. Predstavnici Varaždinske županije su po završetku natjecanja primili i priznanje organizatora za najbolje uređeni štand na manifestaciji.

Komentari