glazbeno poetska večer

Ružica Kišur Črlenec u Ludbregu predstavila knjigu "Legende i mitske priče iz Brezničkog Huma"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2018. 09:21

Zadnja izmjena: 30.09.2018. 09:31

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u Ludbregu u petak navečer je pred prepunom dvoranom dvorca Batthyany upriličila poetsko-glazbenu večer brezničkohumsko-zagrebačke pjesnikinje Ružice Kišur Črlenec uz predstavljanje njene knjige "Legende i mitske priče iz Brezničkog Huma".

Prva od njih nazvana Bečki valcer dominirala je jednoipolsatnim, oku i uhu ugodnim, poetskim i glazbenim doživljajem, oplemenjenim plesnim koracima sudionika uz zvuke Bečkoga valcera.Nakon uvodnih stihova odabranih pjesama Ružice Kišur Črlenec iz zbirke "Odprti obluk" priču su, uz autoricu, kazivali Đurđa Kokanović, Ksenija Mihin i Aleksandar Horvat, a u glazbenom su dijelu programa sudjelovala djeca Dramske družine Ozana KUD-a Visoko i njihov voditelj prof. Tibor Martan, glazbenici Ivana Grašić te Ana i Miroslav Betlehem kao duet Bemian.

- Posebice veseli činjenica kako smo zbirku do sada prezentirali na mnogim mjestima s područja Varaždinske županije, a lani i na 62. Međunarodnom Sajmu knjiga u Beogradu - naglašava Ružica Kišur Črlenec i dodaje kako je u pripremi hrvatsko izdanje romana "Kletva" koji bi trebao ugledati tržište krajem ove godine.

Komentari