općina petrijanec

U šest općina Varaždinske županije financirane solarne klupe

Objavljeno: 24.02.2023. 09:05

Zadnja izmjena: 24.02.2023. 10:28

U sklopu Turističke zajednice na području Sjever Zagorja je u svakoj udruženoj Općini (Cestica, Donja Voća, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec i Vinica) postavljena po jedna solarna klupa. 

U sklopu Javnog poziva iz Fonda za nedovoljno razvijena područja i kontinent, Turistička zajednica područja Sjever Zagorja uspješno je realizirala projekt „Nabava i postavljanje solarnih klupa na području TZP Sjever Zagorja“. Naime, dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu 75.600 eura kojima se želi dodatno unaprijediti turistička infrastruktura, a svih šest Općina zajedno je sufinanciralo 10.000,00 kuna. O mogućnostima koje imaju novopostavljene solarne klupe govorio je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Riječ je o energetski neovisnim klupama na kojima se nalaze solarne ploče pomoću kojih tokom dana prikupljaju sunčevu svjetlost, čija se energija akumulira u baterijama koje se nalaze u klupi. Korisnici klupa tu energiju mogu iskoristiti za punjenje svojih mobitela i tableta. Nadam se da će mještani naše općine i posjetioci uživati sjedeći na klupi koja se nalazi kod Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec, na adresi Ulica Vladimira Nazora 40A na kojima mogu za to vrijeme puniti svoje smart uređaje - rekao je Posavec.

Komentari