16.-22. rujna

U Varaždinu predstavljen bogat program Europskog tjedna mobilnosti

Objavljeno: 12.09.2022. 12:13

Konferencijom za novinare u Gradskoj vijećnici zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i Kristina Škrokov, predsjednica udruge Varaždinski biciklisti najavili su program ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti.

Predsjednica Uudruge Kristina Škrokov, uz napomenu da se očituje pomak u razvoju biciklističke infrastrukture, poseban je naglasak stavila na dio programa Dan bez automobila kada će u četvrtak 22. rujna za automobile biti zatvorena Hallerova aleja. Najavila je brojne sadržaje koji se pripremaju u suradnji sa Sveučilištem Sjever.

Prijepodnevni su programi namijenjeni djeci a na večer koncerti na tom prostoru bez automobila. Od petka 16. rujna u prostoru u Školskoj ulici 2 odvijat će se zanimljiva predavanja i panel diskusije te biciklopopravljaone. Uz to, za nedjelju 18. rujna u 18 sati sa polaskom s Kapucinskog trga najavljena "Kritična masa" - vožnja građana biciklima po ulicama grada kojom se želi upozoriti na nužnost jačanja biciklistike infrastrukture. Ruta vožnje će biti po ulicama kojima najčešće bicikliraju školska djeca.

- Od samog dolaska naše nove gradske uprave mi smo se odlučili puno više posvetiti upravo razvoju biciklizma i biciklističke infrastrukture. Vrlo dobro surađujemo s udrugom Varaždinski biciklisti. Već drugu godinu za redom zajedno radimo na projektu Europskog tjedna mobilnosti. Prvi smo i jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji je prijavio program koji će se odvijati od 16. do 22. rujna ove godine. Program je raznolik: od postavljanja novih držača za bicikle "klamerica", predavanja i panel diskusija - rekao je Miroslav Marković.

Komentari