predizborna previranja u stranci

"OČITO UHLJEBLJIVANJE" Oštro pismo SDP-ovog potpredsjedničkog kandidata u Ivancu: 'Nismo svi zadovoljni Habekom'

Objavljeno: 28.11.2017. 13:38

Zadnja izmjena: 28.11.2017. 14:17

Premda je u jučerašnjoj izjavi sadašnji - a po svemu sudeći i naredni - šef ivanečkog SDP-a Čedomir Bračko izrazio zadovoljstvo suradnjom sa županijskom organizacijom, ipak se čini da, u najmanju ruku, njegovo mišljenje ne dijele svi.

U posjedu smo pisma kojega je kandidat za potpredsjednika GO SDP-a Ivanec Željko Martan poslao članovima stranke u svom kraju. Autentičnost prilično opširnog pisma potvrdio nam je i sam Martan te nam pružio i dodatna objašnjenja. Osobito nam je upao u oči onaj dio u kojemu se proziva županijska organizacija zbog navodnog lobiranja oko fotelja.

- Nažalost, naročito na županijskoj razini, neki nas naši članovi i ne predstavljaju u najljepšem svjetlu. Iznad svega, trebali bismo saslušati sve naše članove izvan sfere elitističkih sastanaka, štetnih i nazadnih mentalnih hijerarhija i lobiranja oko fotelja što doista snižava rejting naše stranke na lokalnoj razini. - stoji u Martanovom pismu.

"Očito je uhljebljivanje"

- Neki su od nas nezadovoljni, naročito vođenjem stranke na županijskoj razini. Zna se da se moj zadnji dio teksta odnosi na Habeka i one koji ga podupiru, a koji su suprotni lijevoj političkoj opciji. Očito je uhljebljivanje i negativna strana politike. - pojasnio nam je Martan.

Premda se u tom mišljenju očito razlikuje od Bračka, Martan je u svom pismu dao nedvosmislenu potporu njegovoj ponovnoj kandidaturi. Na 2 mjesta potpredsjednika ivanečkog SDP-a javila su se ukupno 3 kandidata i ostaje za vidjeti ovoga vikenda kako će se i ova gradska organizacija na ovim izborima očitovati - između ostalog - i o Habeku.

Komentari