uručen ugovor

Fakultetu organizacije i informatike 2,5 milijuna kuna za obnovu Vile Oršić

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.03.2021. 08:11

Zadnja izmjena: 24.03.2021. 08:11

Premijer Andrej Plenković jučer je boravio u Varaždinskoj županiji, a između ostalog posjetio je i Tehnološki park gdje je dekanici FOI-a uručio ugovor kojim se FOI-u dodjeljuje 2,5 milijuna kuna za projekt obnove Vile Oršić.

U jednoj od najljepših građevina u Varaždinu tako će se urediti novi prostori za provođenje akademskih aktivnosti.

- Vjerujemo da ćemo kvalitetnom prenamjenom prostora za potrebe visokog obrazovanja zaustaviti dugogodišnju devastaciju, te Vili Oršić ponovo osigurati raskošni sjaj, ali u okruženju suvremene informacijske tehnologije i razvojnih potencijala, kakav i zaslužuje – izjavila je dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep za naš portal u studenom prošle godine. 

Stavljanjem građevine u aktivnu funkciju visokog obrazovanja, Vila Oršić neće biti samo još jedna povijesna građevina, poručuju iz FOI-ja, već zgrada namijenjena studentima, u kojoj će se educirati i istraživati za zanimanja budućnosti. Samom prenamjenom zgrade, kao i aktivnim angažmanom da se zgrada obnovi, FOI je još jednom dokazao svoju potrebu, ali i obavezu za društvenim djelovanjem na području grada Varaždina i županije.

 

 

Komentari