facebook objava

Skulptura je koštala 431 tisuću kuna, a redovnici se uopće nisu konzultirali, kaže Bosilj

Bosilj kaže kako je rješenje o skulpturi crkvenih redova u Gradu Varaždinu potpisano tri dana prije drugog kruga lokalnih izbora da se dobiju glasovi vjernika, a sve bez uključivanja redovnika...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2021. 11:47

Zadnja izmjena: 28.09.2021. 12:26

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj danas se po prvi puta oglasio o skulpturi redovnika koja dio javnosti podsjeća na bivšeg gradonačelnika Čehoka te poručuje kako je Čehok potrošio 431. 250 kn na skulpture samo da dobije glasove vjernika.

Bosilj naime kaže kako je rješenje o skulpturi crkvenih redova u Gradu Varaždinu potpisano tri dana pred drugi krug lokalnih izbora da se dobiju glasovi vjernika, a sve, prema Bosiljevim riječima, bez uključivanja redovnika.

- Možda je legalno, ali nikako nije moralno. Što se željelo? Dobiti glasove vjernika. Kako? Ne uključivanjem crkvenih redova kojih se ovo itekako tiče… S čime – gradskim novcem (345.000 kuna bez PDV-a), ali što je najvažnije ne konzultirajući nikoga osim samoga sebe - napisao je Bosilj.

Iako dio javnosti ovu temu smatra nebitnom, Bosilj odgovara kako je ona itetkako važna jer je u pitanju ugled Grada.

- Mi živimo i radimo drugačije. Iako se možda ovakve stvari čine gubljenje vremena, beznačajne, manje važne itekako su važne jer građani imaju pravo znati jer je u pitanju njihov novac, jer je u pitanju ugled našeg Grada jer je u pitanju uspostavljanje reda u sve što se radi, a vjerujte reda nije bilo - napisao je Bosilj i dodaje:

- Nikada nisam i neću šutjeti na bezobrazluk, laži i gluposti koje iznosi onaj tko se predstavlja kao veliki vjernik, a zapravo ne drži ni do sebe, a kamo li da mu je išta sveto. Protiv sam bahatosti, samovolje i nepoštivanja procedura - stoji u priopćenju.

 

 

Komentari