javni komentar

Evo što se Stričak nije ustručavao pohvaliti: 'Dobar potez Grada Varaždina', napisao je

Postoji li solucija da se Varteksov dug od četiri milijuna kuna zamijeni za neku nekretninu? Gradonačelnik Bosilj dopustio je takvu mogućnost, štoviše, kako je otkrio, već se čekaju nalazi procjene koju je naručila gradska uprava...
Objavljeno: 25.10.2021. 08:50

Zadnja izmjena: 25.10.2021. 08:57

Informaciju da će Grad Varaždin preuzeti jednu od Varteksovih hala, te ju prenamijeniti u koncertnu dvoranu, župan Anđelko Stričak smatra dobrim potezom.

- Dobar potez Grada Varaždina - napisao je na svojem Facebooku profilu i podijelio članak koji o tome govori, a podsjetimo, riječ je informaciji koju je otkrio predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić u intervjuu za tjednik Nacional, kojeg smo ove subote prenijeli.

- Grad je zainteresiran za investiranje u koncertnu dvoranu koja će nastati preuređenjem jedne od Varteksovih hala. Izgradit će se nove prometnice i otvoriti nova cesta zapadno od kompleksa kojom se taj dio grada spaja s centrom Varaždina - rekao je između ostalog Babić.

Dan ranije, o tome je neizravno bilo riječi i na sjednici Gradskog vijeća, kada je SDP-ova vijećnica Gordana Marsenić postavila pitanje postoji li solucija da se Varteksov dug od četiri milijuna kuna zamijeni za neku nekretninu. Gradonačelnik Bosilj dopustio je takvu mogućnost, štoviše, kako je otkrio, već se čekaju nalazi procjene koju je naručila gradska uprava.

Kronologija odnosa

Svega dan ranije, u petak, župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Neven Bosilj bili su suprostavljenih mišljenja, kada je riječ o tome - kome pripadaju zasluge za priznanje koje je osvojio Grad Varaždin za kvalitetu života. Župan je pohvalio bivšeg gradonačelnika i svojeg koalicijskog partnera Ivana Čehoka, a gradonačelnik je bio stava da su njegove riječi "neprimjerene", iz razloga što se priznanje ponajmanje odnosi na proračunske indikatore. Ranije, župan se svega jednom umiješao u gradsku politiku, i to nakon raspada koalicije, što je nazvao tragedijom i komedijom koja dovodi u pitanje rješenje Kućanske rampe.

Komentari