osvojili prvo mjesto

Foto - U Varaždinskoj županiji održan prijem za mlade nogometaše Varaždina

Objavljeno: 06.05.2023. 10:24

Zadnja izmjena: 06.05.2023. 11:36

Župan Anđelko Stričak i pročelnik Miroslav Huđek su u Županijskoj palači primili pionire NK Varaždina koji su osvojili prvo mjesto na 19. memorijalu vukovarskih branitelja 2023., održanog u travnju.

Mladi nogometaši Varaždina pod vodstvom trenera Josipa Gavranovića u finalu su pobijedili Goricu nakon jedanaesterca rezultatom 3:1. U polufinalu su svladali Hajduk 2:1, dok su u grupi ostvarili tri pobjede; protiv Rijeke 2:1 Šibenika 4:2 i Selekcije Kanade i Amerika 1-0. Iz redova Varaždina su i ponajbolji pobjednici turnira. Tako je najbolji igrač turnira bio Antonio Debelec, dok je najboljim vratarem proglašen Bartol Tuđan.

- Pretpostavljam da vam je poznato da su Vukovar uz Vukovarce najviše branili Varaždinci. Nažalost, takve su i žrtve, osim Vukovaraca, najviše je poginulo naših policajaca u samom Vukovaru, njih 26 i još pet prilikom pokušaja proboja za Vukovar. Zbog svih tih spona Varaždin i Vukovar su gradovi prijatelji. Stoga je vaš uspjeh još značajniji. Uvijek i svugdje treba odati priznanje svima onima koji su gradili naše gradove, općine, županiju, našu domovinu. Nikada ne smijemo zaboraviti na njihove doprinose i važno je da iz toga crpite energiju, snagu i volju tako da mjesta u kojima živite učinite još boljima i kvalitetnijima. Vi ste ti koji ćete danas-sutra voditi naš grad, županiju, državu, a sport vam pruža taj natjecateljski duh, da težite biti još bolji, brži, spretniji, uporniji od ostalih - poručio im je župan Stričak.

Voditelj Nogometne akademije NK Damir Jagačić župana je upoznao s radom akademije, dok je Predsjednik NK Varaždina Dražen Vitez naglasio je kako je pobjeda mladih sportaša velika simbolika.

Komentari