četiri natjecanja

Stolnoteniski klub Starr ulazi u novu sezonu s velikim planovima

Objavljeno: 06.07.2016. 20:11

STK Starr nakon svoje premijerne sezone u hrvatskoj Superligi, u kojoj je osvojio visoko treće mjesto te uspješnog nastupa u Srednjeeuropskoj ligi kreće u novu sezonu u kojoj će se u ekipnom dijelu natjecati u čak četiri natjecanja. U hrvatskoj Superligi, hrvatskom kupu, novom natjecanju u okviru hrvatskog saveza, Srednjeeuropskoj Superligi te prestižnom ETTU Cup-u natjecanju koje je po kvaliteti odmah iza Lige prvaka.

S obzirom na ovako velik broj natjecanja povećan je i broj igrača ove sezone tako da bi se na svim nivoima mogli očekivati odlični rezultati. U hrvatskoj Superligi plan kluba je ove godine napraviti korak naprijed i doći i završnom dijelu natjecanja do finala u Srednjeeuropskoj ligi. Po prvi puta igrat će i u hrvatskom stolnoteniskom kupu što je novi izazov i prilika za postizanje zapaženog rezultata.

Najviši rang natjecanja ove sezone bit će nastup u ETTU Cup-u. S obzirom na rejting igrača klub je skoro ušao u Ligu prvaka, a u ETTU Cup-u nastupi će tek u 2. kolu nakon eliminacijskih mečeva. Cilj kluba je svakako nastup u Ligi prvaka čim se za to stvore financijski uvjeti. STK Starr nastavlja i s radom s mladima kako u svom klubu tako i putem Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin kojem je osnivač. 

Na području popularizacije sporta i stolnog tenisa STK Starr redovno organizira nagradne stolnoteniske turnire, VzPong amatersku ligu, te rekreativna natjecanja u pingpongu kao i kvalifikacije za SP u pingpongu, koje će se održati u Londonu u siječnju 2017. godine. Prvi je na redu 6. VzPong, dvodnevni turnir za amatere i profesionalce, koji će se održati 27. i 28. kolovoza ove godine po prvi puta u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin.

 

 

Komentari