obavijest javnosti

Foto - Bosilj obišao Dravu: Držali smo u pripravnosti sve, opasnost je prošla, možemo odahnuti

Objavljeno: 05.08.2023. 09:50

Zadnja izmjena: 06.08.2023. 11:24

Na pješačkom mostu kod Gradskih bazena na Dravi, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, direktor VGO-a za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Milan Rezo i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina Ivica Labaš obišli su i pregledali područje uz rijeku Dravu i funkcioniranje sustava obrane od poplava Grada Varaždina te dali izjave za medije.

- Prije svega želim se zahvaliti g. Rezi i njegovim djelatnicima koji su uložili velike napore. Gospodin Labaš ima pod sobom 55 profesionalnih vatrogasaca, a u pripravnosti smo držali i sve naše DVD-ove, što su još stotine vatrogasaca koji čine kičmu zaštite. Ovdje smo se skupili da naše ljude upoznamo kako je glavna opasnost prošla. Ono što se dogodilo u Sloveniji neće se dogoditi kod nas iz razloga što su naše službe odlično odradile posao – rekao je gradonačelnik.

Bosilj je dodao da problema neće biti niti s rijekom Plitvicom, zbog čega građani mogu odahniti. Gradski bazeni koji su najniža točka, zaštićeni su unaprijed uz pomoć barijera Hrvatskih voda i svega što je poduzeo Varkom.

  • Milan Rezo je izvjestio kako su izvanredne mjere proglašene noćas u 2.15 sati, iz razloga što je dotok vode iz smjera Slovenije na HE Varaždin bio na 1700 kubnih metara. Sada je protok na 2000 kubnih nmetara, no konstantno se regulira na brani HE Varaždin. Na području Lovrečan Otoka u Općini Cestica evakuirano je pet obitelji, čime su spašeni životi.

  • Ivica Labaš je izvjestio kako je noć za vatrogasce protekla potpuno mirno, bez ijedne dojave. Sada se pokazuje dobrim što je Grad Varaždin puno toga učinio da se sanira tok rijeke Plitvice. Građani mogu računati na 1000 vatrogasaca na području županije koji su spremni promtno reagirati.

 

Komentari