Povodom početka rada Centara izvrsnosti Varaždinske županije održana je svečanost u Gospodarskoj školi Varaždin. Centri izvrsnosti Varaždinske županije će u školskoj godini 2018./19. djelovati kao jedini europski centar za darovite u Hrvatskoj, a tu titulu dodijelilo im je Europsko vijeće za darovite (ECHA). 

U Varaždinskoj županiji će i u novoj školskoj godini djelovati devet centara izvrsnosti: iz informatike, biologije, fizike, hrvatskog jezika i novih tehnologija, matematike, kemije, poduzetništva i komunikacija. U radu Centara izvrsnosti sudjelovat će ukupno 829 učenika osnovnih i srednjih škola s kojima će raditi 135 mentora.

Uz župana Varaždinske županije Radimira Čačića i njegove suradnike, voditelje centara izvrsnosti, mentore i same polaznike, na svečanosti povodom početka rada Centara su prisustvovali i Csilla Fuszek, tajnica Kvalifikacijskog odbora za akreditacije pri Europskom vijeću za darovite (ECHA), tajnica Vijeća Europske mreže za podršku darovitima te direktorica i osnivačica Europskog centra za darovite Budimpešta, Mojca Juriševič, predstojnica Europskog centra za darovite Slovenija.

- Ovo je u nekakvom nogometnom žargonu, igrač koji zabija golove, po čemu se vidi naš ukupni rezultat i te pobjede koje ostvarujemo. Nije slučajno da smo mi jedini u Hrvatskoj, koji ne samo da smo bili jedina točka izvrsnosti, nego smo sada i jedini centar. Nitko u Hrvatskoj nije došao ni do razine srebra - rekao je Radimir Čačić.

 

 

 

Ključne riječi: centar, izvrsnost, škola, županija,

Komentari

27.10.2018. 11:28h Zadnja izmjena: 27.10.2018. 19:02