posebna svečanost u Sračincu

FOTO Bili smo na svečanoj sjednici u Sračincu: Novoselec o ambicioznom budžetu i demografskom rastu

Objavljeno: 28.09.2017. 20:29

Zadnja izmjena: 28.09.2017. 21:06

Foto: Viktor Hranić

Danas je u okviru proslave Dana Općine Sračinec i blagdana svetog Mihaela Arkanđela održana svečana sjednica, na kojoj su se okupile brojni posjetitelji, mještani i ugledni uzvanici iz našega kraja.

To je ujedno i središnji dio proslave, kojega je dugogodišnji načelnik Božidar Novoselec iskoristio kako bi podsjetio na rezultate u protekloj godini - ali i da bi progovorio o planovima i već pripremljenim projektima.

- Već sam 17. put za ovom govornicom, teško je biti originalan. Hvala Bogu, prošla je godina bila zahtjevna, ali ono što smo postavili većinom smo realizirali. - sumirao je Novoselec, istaknuvši pritom izvršene projekte u općini koja se od ostalih i razlikuje po demografskom rastu.

Ambiciozni budžet

- Vrtić nam nije sufinancirala država, odlučili smo "Idemo raditi svojim sredstvima", uzeli smo kredit HBOR-a od 3,8 milijuna kuna, vraćat ćemo godišnje 370 tisuće. To nije takav problem, kao što je bio problem kad vas nazove roditelj i kaže "Htio bih upisati svoje dijete u vrtić". - opisao je Novoselec, pritom dodajući kako je sada na redu i uvođenje cjelodnevnog boravka u Osnovnoj školi Sračinec. Općina je zbog narednih velikih projekata - prije svega Aglomeracije i obnove ceste - kako je izjavio, svoj budžet podigla na ambicioznih 17 milijuna kuna.

'A koliko smo mi tek radili s djecom...'

Potom je napomenuo i razvoj poduzetničke zone u kojoj tvrtke Hermes i KB zapošljavaju 150 radnika. Za zonu je spremno 6 hektara dodatnog zemljišta, s kompletnom infrastrukturom. Novoselec se zahvalio i županijskim djelatnicima koji su mu bili u pomoći kad je trebalo riješiti administrativne poslove.

- Treba se čuti u cijeloj zemlji da je to prvo kod nas krenulo da smo u jednom danu rješavali pitanja građevinskih dozvola. - istaknuo je Novoselec, koji je sjetio i udruga te programa prevencije raka prostate i dojke. Na kraju je načelnik napomenuo kako se Sračinec danas zbratimljuje s Čapljinom, a u planu je i da Sračinec dobije status općine Prijatelja djece.

- Kad vidim koliki drugi su dobili taj status - a znam koliko smo mi radili s djecom. - zaključio je svoj govor Novoselec.

Komentari