kirić pohvalio lokalnu samupravu

FOTO: ŠTROMAR U GUMIIMPEXU: "Naša gumarska branša došla je na nivo plaća većih od 4000 kuna"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.06.2017. 10:09

Zadnja izmjena: 02.06.2017. 10:20

Foto: Viktor Hranić

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas je u Varaždinu obišao tvrtku GUMIIMPEX-GRP s ciljem, kako je Županija izvjestila medije, upoznavanja s radom tvrtke i novim ulaganjima.

Štromara je kroz tvrtku proveo predsjednik Uprave Gumiimpexa Damir Kirić koji je tom prilikom rekao kako je uvijek lijepo čuti pohvale, što smatra pokazateljem da rade kvalitetno i korektno.

- Najviše ulažemo u proizvodne pogone te svake godine rastemo kako u proizvodnji tako i u izvozu, a trenutno više od 50% izvozimo na europska tržišta – rekao Damir Kirić, napomenuvši kako je hrvatsko tržište – premalo.

Glede suradnje s lokalnom samoupravom, Kirić je naglasio kako je gospodarstvenicima najvažnije da nema birokratskih prepreka, što je slučaj u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Plaće veće od 4.000 kuna

Župan je s druge strane, uz ulaganja tvrtke, pohvalio i visinu plaća u Gumiimpexu: „U gumarskoj branši u Varaždinskoj županiji uspjeli smo doći na nivo, ne da imamo plaće 2800 kuna nego više od 4000 kuna po zaposlenom. To je jedan  svjetli primjer za cijelu Hrvatsku“, rekao je Štromar.

Štromar je tom prigodom uputio poruku svojim kolegama županima, rekavši da i oni s poduzetnicima pronađu zajednički jezik, kako bi se više ulagalo i proizvodilo.

- U Varaždinskoj  županiji proizvodi se više nego u ostatku zemlje, izvozimo više od sedam milijardi kuna godišnje, imamo veliki suficit i mislim da bi to i drugi trebali preslikati – rekao je Štromar.

Gumiimpex zapošljava 380 ljudi u tri pogona, od kojih je jedan u Varaždinu, a druga dva u Slobodnoj zoni Trnovec i Zagrebu. Rade u tri smjene, a ulažu i u zelenu energiju, kojom trenutno namiruju 40% svojih potreba.

Komentari