Župan Radimir Čačić u pratnji zamjenika Roberta Vugrina i ravnatelja Doma zdravlja Renata Podbojeca obišao je ordinacije Doma zdravlja i ordinacije doktora medicine u Varaždinu, Ivancu, Lepoglavi i Bednji u koje je stigla prva oprema nabavljena bespovratnim EU sredstvima u sklopu projekta "Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji".

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 13 milijuna kuna, od čega je 8,1 milijun namijenjen za novu opremu, dok je projektom obuhvaćeno više od 108 tisuća korisnika zdravstvene zaštite u 6 gradova i 12 općina.

- U primarnom zdravstvu mi smo tijekom prošle godine pokrenuli investicije od 40 milijuna kuna, to nitko nikad nije počeo, napravio niti sanjao. Kad povučemo crtu, otprilike 75 posto europskog novca, 25 posto našeg. To nije jednostavno, ali sada je trenutak da to napravimo jer ne možemo očekivati da će dostupnost europskih fondova biti veća. Ona će i dalje postojati ali razina našeg učešća će biti veća - rekao je Čačić.

- Nabavom digitalnog aparata ovdje se dijagnostika sada svodi na višu razinu. Do sada smo ovdje radili sa zastarjelom tehnologijom analognim rengen aparatom, a ovo je najnovija generacija i tehnologija gdje je obrada pacijenta i dobivena slika puno brža, a troškovi manji. - objasnio je inžinjer Dragutin Petrinjak.

 

 

Komentari

09.01.2019. 13:45h Zadnja izmjena: 09.01.2019. 18:35

Foto: Viktor Hranić