saga se nastavlja...

Habijan o Statutu HDZ-a prema kojemu je - morao podnijeti ostavku? Reformistima odgovorio s ironijom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.06.2018. 16:45

Zadnja izmjena: 13.06.2018. 16:46

Damir Habijan svojim je priopćenjem odgovorio na prozivke Gradske organizacije Reformista, koji svojim dopisom, nakon njegove ostavke u Upravnom vijeću bolnice - bacaju sumnju da je u sukobu interesa.

Podsjetimo, Reformisti su naveli kako je Habijan ostavku dao osam dana nakon što je javno postavljeno pitanje oko njegovog sukoba interesa kao člana Upravnog vijeća bolnice iz razloga što Habijan na sudu zastupa bivšu ravnateljicu Sanju Zember. Zember, naime, vodi privatnu tužbu protiv bolnice, Habijan je zastupa, a prema navodima Reformista - na sudu se ujedno pojavio u svojstvu svjedoka i svjedočio protiv bolnice.

Habijan je u svojem priopćenju još jednom ponovio kako je ostavku dao isključivo zbog neslaganja s prijedlogom zaključka upravnog vijeća koji se odnosi na dopis Udruge slijepih Varaždinske županije, a vezano uz zapošljavanje, odnosno - nezapošljavanje Stanislava Brlenića, osobe sa stopostotnim invaliditetom na radno mjesto telefonista u OB Varaždin.

- Dragi kolege reformisti, molim vas da mi navedete prema kojem zakonu i kojem članku me prozivate za sukob interesa. Smatram da bi posebna savjetnica, kao pravnica, to morala znati - napisao je Habijan u priopćenju.

Što se pak tiče naknade od 4000 kn koju će primati u NO Termoplina, za čijeg je člana odabran u ponedjeljak, Habijan je poručio kako je javno prozivanje članova bilo kojeg Nadzornog odbora radi naknade nekorektno i degradirajuće za svaku osobu koja je član Nadzornog odbora u bilo kojem trgovačkom društvu te kako o naknadi ne odlučuju članovi Nadzornog odbora već Glavna skupština trgovačkog društva.

U međuvremenu, pojavila se i druga informacija - da je Habijan ostavku morao podnijeti prema Članku 77. Stavka 5. Statuta HDZ-a, u kojem stoji da članovi te stranke mogu biti članovima samo jednog(!) Nadzornog odbora trgovačkih društava ili upravnih vijeća ustanova. Obratili smo se stoga Habijanu s pitanjem - što bi napravio u slučaju da nije došlo do situacije sa zapošljavanjem osobe s invaliditetom u bolnici. Habijan nam je u telefonskom razgovoru odgovorio da uz dopuštenje predsjednika ili glavnog tajnika HDZ-a može biti član više nadzornih odbora ili upravnih vijeća. 

Komentari