prvi habijanov posjet

Dubrovnik bi od Varaždina učio o organizaciji gradske uprave i odlaganju otpada

Objavljeno: 30.06.2017. 08:45

Zadnja izmjena: 30.06.2017. 08:48

Damir Habijan u svojstvu predsjednika Gradskog vijeća jučer se u Dubrovniku sastao s njihovim predsjenikom Vijeća i svojim stranačkim kolegom Markom Potrebicom te razgovarao o suradnji dva povijesna grada.

Prema priopćenju, najviše su se dotakli dva pitanja - organizacije gradske uprave i zbrinjavanja otpada. Potrebica je zamijetio kako Dubrovnik ima gotovo dvaput više zaposlenih u upravi Grada. Naime, Varaždin sa svojih 47 tisuća stanovnika ima 115 zaposlenih u upravi, dok ih Dubrovnik - koji ima 42 tisuće stanovnika - ima čak 228. 

- To dovoljno govori da treba napraviti reorganizaciju rada i obveza grada Dubrovnika. - zaključio je Marko Potrebica. Ono o čemu bi Dubrovnik također htio razmijeniti iskustva s Varaždinom jest zbrinjavanje otpada, u kojemu - prema navodima domaćina susreta - imamo više iskustva.

- Po mom mišljenju dosadašnja suradnja, možda i zbog velike udaljenosti, nije bila dovoljno iskorištena. To treba promijeniti. Mislim da smo obojica predsjednika vijeća to prepoznali. - izjavio je Habijan. Na kraju susreta dogovoreni su uzajamni posjeti izaslanstava za trajanja dubrovačkih Ljetnih igara i varaždinskog Špancirfesta.

Komentari